Engelli platformları, engelli kişilerin merdivenleri veya benzeri yükseltileri kolayca aşabilmeleri için, merdiven şeklinde ya da platform şeklinde üretilmektedir. İç ve dış mekan tasarımı mümkün olan bu platformlar modern mimariye uygun sistemlerdir.
Üst geçitler, metro, okul, hastane, camii, kültür merkezi, özel konut, otel, alışveriş merkezi, kamu kurumlan, asansör için hazırlanmış bir kuyusu bulunmayan sonradan asansör yapılması gereken yapılarda, binalara giriş ve çıkışın erişilebilirliğe uygun planlanmadığı alanlarda, merdiven tipi engelli asansörü ya da dikey tip engelli asansörü, herkesin kolaylıkla bir yerden bir yere erişimine olanak sağlar.
Genellikle 2 duraktan 8 durağa kadar olan yerlerde güvenlikle kullanılan engelli platformları, uygulanıldığı yapıya estetik ve zengin bir görünüm sağlar. İç mekân ve dış mekânda rahatlıkla uygulanabilen engelli platformları, elektrostatik boyalı sac, krom kaplama, 4+4 lamine cam veya panel kaplamasıyla nem, yağmur, kar ve rutubetten etkilenmez. Kuyu dibi gerektirmeyen ve modüler tasarımı sayesinde minimum inşaat maliyeti ile ekonomik bir sistemdir.
Engelli platformları, kontrol paneli ve düğmeleri, tekerlekli sandalye kullanıcıları ve görme engelli dahil olmak üzere herhangi bir yolcu kategorisi tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Hidrolik ve sonsuz vidalı olarak imal edilmektedir. Sonsuz vida ve hidrolik olması sebebiyle sessiz ve uzun süreli kullanıma uygundur.
İlgili Standartlar; 2006/42/EC Makine Direktifi ve EN 81-41:2010 Avrupa standartları